Waarom een fotoshoot thuis?

Ja we kunnen er niet meer omheen. Het wordt kouder. Het regent weer veel meer. Het is weer echt najaar. 
Ik merk dat fotoshoots in het najaar veel minder populair zijn dan fotoshoots in het voorjaar. En ik begrijp het wel hoor want in het voorjaar ben je natuurlijk veel minder afhankelijk van het weer dan in het najaar, maar dat hoeft niet.
Want heb je wel eens gedacht aan een fotoshoot binnen? gewoon bij jullie thuis? Dat kan namelijk ook echt super leuk zijn! En in deze blogpost leg ik je uit waarom je een thuisshoot eens zou moeten overwegen. 

 

1. Je bent in vertrouwde omgeving 

Dit is een van de redenen die best wel hoog op het lijstje staat. Je bent gewoon lekker in je eigen vertrouwde omgeving en je krijgt hele mooie, dierbare foto's in handen. Vooral voor kinderen die een fotoshoot misschien wel erg spannend vinden kan een fotoshoot thuis in vertrouwde omgeving heel erg helpen, want dat is hun veilige basis. Daar ontdooien ze vaak wat sneller dan op een geheel nieuwe locatie. 

2. Je bent niet afhankelijk van het weer 

Ik denk dat deze reden voor heel veel mensen wel boven aan staat. Je bent niet afhankelijk van het weer. Of het nou stormt, hagelt of heel hard regent, de fotoshoot kan gewoon door gaan. Je hoeft niet continue het weerbericht in de gaten te houden en kunt gewoon zonder zorgen toeleven naar de fotoshoot. Bij deze super leuke zwangerschapsshoot regende het namelijk ook. Juist door de regen op het raam zijn er hele leuke knusse beelden uitgekomen. 

3. Je mag dingen doen die normaal niet mogen (deze is voor de kids :p)

Ja ook thuis willen we die leuke spontane momenten vast leggen daarom overleg ik vaak van tevoren met de ouders, of de kinderen voor deze keer misschien net iets meer mogen dan normaal. Denk aan op het bed springen, op de pannen trommelen of perongeluk de meel in papa's gezicht blazen tijdens het bakken van koekjes haha. Deze dingen hoeven we natuurlijk niet altijd te doen maar uit dit soort momentjes komen wel gegarandeert hele leuke foto's en je kind heeft de dag van zijn leven! 

4. Handig als je niet zo mobiel bent

Je zult er wellicht niet meteen aan denken, maar een shoot thuis kan juist super handig zijn als je wat minder mobiel bent. Ik heb zwangere klanten gehad die niet zo'n gemakkelijke zwangerschap hebben gehad en soms erg veel last hadden van zwangerschapskwaaltjes. Stukken lopen werden dan gauw al wat zwaarder en we moesten dan snel op zoek naar een bankje. Thuis hoeft dat niet! En kun je gewoon gelijk even je rust pakken als het  niet gaat. De shoot is dan wat minder intensief voor je. Maar ook bijvoorbeeld heel handig wanneer je zelf niet in het bezit bent van een rijbewijs of een auto. Je hoeft dan niemand te regelen want ik kom gewoon bij jullie thuis! 

5. Je hebt alles bij de hand

Je hoeft niet bang te zijn dat je iets bent vergeten want je hebt thuis alles bij de hand. Wil je graag tussendoor een andere outfit aantrekken? dat kan! Iets eten en of drinken? ook daar is tussendoor tijd voor. En misschien wel het fijnste, je kinderen hebben hun speelgoed dichtbij. Wanneer ik bijvoorbeeld wat foto's ga maken van de ouders kunnen de kinderen gewoon even lekker hun eigen ding gaan doen. Of wanneer de kinderen de fotoshoot niet zo zien zitten kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een spelletje te gaan doen. Zoals bij deze foto. Hij wilde heel graag zijn favoriete spelletje gaan doen. Er zijn erg leuke foto's uitgekomen maar hij heeft zelf niet eens doorgehad dat ze gemaakt zijn. 

 

6. knusse momentjes

Samen koken, thee drinken, het bed opmaken. Jullie dagelijkse bezigheden toveren we zo om in knusse momentjes. Je denkt misschien wat is daar nou leuk aan? maar dit zijn momentjes die je dagelijks met elkaar beleefd. Hoe leuk is het als je daar later samen op terug kunt kijken. Bij het bed opmaken houden we een klein kussengevecht en tijdens het thee drinken mogen jullie, jullie grootste blunders aan elkaar vertellen. Vertrouw me, er komen hele leuke foto's uit! 

Ik hoop je hiermee een positieve kijk te hebben gegeven op thuisshoots. Er zijn nog zo veel meer redenen om eens een thuisshoot te overwegen maar ik hoop de thuisshoots met deze redenen al wat populairder te hebben gemaakt. Binnenkort komen er meer fotoblogs van thuisshoots online.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.